Vlada izmijenila odluku o davanju državnog jamstva za izgradnju broda u Kraljevici

Bez autora
Feb 03 2011

Na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade Republike Hrvatske, izmijenjena je Odluka o davanju državnog jamstva Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak ili drugim poslovnim bankama u zemlji i inozemstvu za praćenje financiranja novogradnje 548 u brodogradilištu Kraljevica. Predmetnom Odlukom Vlada RH odobrila je izdavanje jamstva u korist Hrvatske banke za obnovu i razvitak ili druge poslovne banke u iznosu od 13,620.000 eura, uvećano za ugovorenu kamatu. Brodogradilište Kraljevica izvijestilo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da je raskinula ugovor s naručiteljem Petrolmarom te da su potpisali ugovor o gradnji s novim naručiteljem iz Nizozemske, kompanijom Theodora Tankers. Osim promjene naručitelja mijenja se i cijena izgradnje broda sa 13,620.000 eura na 9,897.500 eura.

Vlada izmijenila odluku o davanju državnog jamstva za izgradnju broda u KraljeviciNa današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade Republike Hrvatske, izmijenjena je Odluka o davanju državnog jamstva Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak ili drugim poslovnim bankama u zemlji i inozemstvu za praćenje financiranja novogradnje 548 u brodogradilištu Kraljevica, priopćili su iz Vlade.

Predmetnom Odlukom Vlada RH odobrila je izdavanje jamstva u korist Hrvatske banke za obnovu i razvitak ili druge poslovne banke u iznosu od 13,620.000 eura, uvećano za ugovorenu kamatu.

Brodogradilište Kraljevica izvijestilo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da je raskinula ugovor s naručiteljem Petrolmarom te da su potpisali ugovor o gradnji s novim naručiteljem iz Nizozemske, kompanijom Theodora Tankers. Osim promjene naručitelja mijenja se i cijena izgradnje broda sa 13,620.000 eura na 9,897.500 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik